Vergunningen aanvragen… de verschillen.

  • Bron > Agentschap Telecom : Ministerie van Economische zaken

Alle tijdelijke vergunningen zijn op basis van medegebruik, bij grote evenementen of festiviteiten in het land probeert R&S zoveel mogelijk te overleggen met de bekende partijen om te voorkomen dat de frequenties te dicht op elkaar worden geprogrammeerd. Dit om eventuele hinder van de andere partijen te minimaliseren.

Het aanvragen van een tijdelijke vergunning wordt door R&S administratief geregeld, voor events met versterkers heeft het Agentschap Telecom 10 werkdagen nodig om dit te realiseren. Voor kleine events en de late beslissers heeft R&S een doorlopende landelijke vergunning beschikbaar binnen zowel UHF als VHF band.
Voor vergunning aanvragen in de tetra band en voor het gebruik van een tijdelijk besloten netwerk heeft het Agentschap Telecom ook minimaal 10 werkdagen nodig om de vergunning te realiseren. Het is dus zaak dat u zodra u zeker bent van het doorgaan van uw event de offerte tekent opdat wij de vergunning aanvraag in beweging kunnen zetten.
Indien u een eigen vaste vergunning heeft, met eigen portofoons of een eigen netwerk en u heeft tijdelijk extra portofoons nodig dan kunnen wij ten alle tijden extra huur portofoons leveren afgestemd op uw eigen frequentie. Mocht u portofoons willen aanschaffen met een eigen vergunning, dan kunnen wij de vergunning aanvraag voor u in beweging zetten.
Het aanvragen van een vergunning gebruik Entropia netwerk wordt ook door R&S verzorgt, wat van belang is waar, welke dagen, hoeveel portofoons en het aantal groepen wat men wil gebruiken.

In geval van een bijzondere locatie, wordt er vooraf met Entropia afgestemd of de dekking gewaarborgd kan worden. Het Entropia Netwerk is hoofdzakelijk bedoeld voor grotere afstanden Outdoors.

Vraag naar de mogelijkheden, hier is wat meer tijd nodig.